Lymfödem

Lymphödeme ; Lymphedema Germany (German); Lymphödeme bei Kindern; ARM Lymphödeme; Bein Lymphödeme; Arm oder Bein Schwellung nach Krebs; Linfedema Italiano - Lymphedema Italy, Italian); Linfedema del braccio; Linfedema del Gamba; Linfedema nei bambini; Braccio o della gamba gonfiore dopo il cancro; Lymfödem ; Lymphedema Sweden (Swedish) - Lymfödem hos barn; Lymfödem i armen; Lymfödem i benet; Svullnad i benet eller armen efter cancer; Lymfoedeem; Lymphedema Netherlands (Dutch); Arm en been zwelling na kanker; Lymfoedeem bij kinderen; Lymfoedeem Etappe; Arm lymfoedeem

Moderator: Senior Moderators

Lymfödem

Postby patoco » Wed Jul 09, 2008 10:20 am

Lymfödem

Vår hemsida: lymphedema People

http://www.lymphedemapeople.com

E-post: lymphedemapeople@aol.com

Det beräknas att 120 miljoner människor i världen lider av detta villkor i en eller annan form. Dessutom har tiotusentals läggs till varje dag. Låt oss utforska och lära tillsammans om en av de minst förstådda, men mest förekommande, medicinska förutsättningar som finns i dag.

Lymfkärl

Lymfan system är en av din kropp cirkulationen. Den består av lymfa fartyg, lymfkörtlar och organ såsom benmärg, mjälte, bräss, och är också tros innehålla tonsiller. Dess funktion ingår absorption och eliminering av överskottet vätskor och det bidrar till absorption av fett. En annan mycket viktig funktion är att den är viktig för våra kroppens förmåga att bekämpa infektioner och är kritiska i immunsystemet fungerar. När detta system är inte bildas på rätt sätt, är skadad genom skada eller infektion, eller tas bort (noder), sedan lymfödem är en mycket reell möjlighet.

Läs mer om anatomi lymfkärl och lymfkörtlar.

För att förstå vårt immunförsvar, se lymfan System och immunitet.

Se vad som orsakar svullnad i primära lymfödem för en detaljerad förklaring.

Typer av lymfödem

Som tidigare nämnts, lymfödem är ett tillstånd som uppstår från en skadad eller dysfunktionella lymfsystemet. Det finns två olika typer av lymfödem: primära och sekundära. Lymfödem kan påverka inte bara ben och armar, men också buken, halsen, huvudet, ansiktet, ögonlock, och även från ärr bildas.

Lymfödem för nydiagnostiserade är oftast traumatiskt, förvirrande (om inte snurrig i huvudet) och frustrerande när du försöker upptäcka varför du har det, hur du behandlar den och hur tänker ni leva med det.

Förutom vår information om lymfödem och lymfödem behandling kan du bli en lymfödem förespråka rätt i din egen community genom att lära hur man startar ett lymfödem stödja grupp och genom att lära sig att planera en lokal lymfödem händelse.

Det är oerhört viktigt för lymfödem patienter att ta tid och intresse att lära sig om detta villkor. Se lymfödem patientutbildning för några tankar om vikten av patient empowerment genom solid evidensbaserad medicin.

Se även: En Etiological Studie av lymfödem för en studie göras om fördelningen av lymfödem mellan primär och sekundär.

Sekundära lymfödem

Sekundära lymfödem är i allmänhet orsakad av ett hinder, skada eller skada på lymfsystemet som leder till ett avbrott i den normala lymfatiska flödet.

Ärftlig lymfödem
Ärftlig lymfödem är en ärftlig sjukdom i lymfsystemet som kännetecknas av onormal svullnad av vissa delar av kroppen. Det lymfatiska systemet är en cirkulatorisk nätverk av fartyg, ledningar och noder att filtrera och distribuera vissa vätskor (lymfan) och blodkroppar i hela kroppen. Lymfaterapi vätska samlas i mjuka vävnader i och under huden (subkutant) på grund av hinder, missbildningar, eller underutveckling (hypoplasia) av olika lymfatiska fartyg.

Det finns tre former av ärftlig lymphedema: Congenital Hereditary lymfödem eller Milroys syndrom (sjukdom), lymfödem praecox eller Meige sjukdom och lymfödem tarda. I de flesta fall är ärftligt lymfödem ärvs som en autosomal dominant genetisk egenskap.

Orsaker till lymfödem

Primära lymfödem

Orsaken till ärftlig primära lymfödem har isolerats till en missbildning eller avbrott i två kända gener. Dessa är de FOXC2 och VEGFC gener. Det finns en misstänkt tredje gen, men ännu har det inte identifierats. Orsaker till medfödd primära lymfödem kan vara en utvecklande störning av lymphatics, i livmodern infektion eller skada och / eller leverans svårigheter.

Sekundära lymfödem

Orsakerna till sekundära lymfödem är flera. Infektioner från insektbett, allvarliga sår eller brännskador kan förorsaka lymfödem vid skada eller förstöra lymphatics. Varje typ av kirurgi, allvarlig skada eller strålning för cancerbehandling kan också orsaka sjukdomen uppträtt. Utanför tropikerna har antalet en orsak till sekundära lymfödem är borttagande av lymfkörtlar för cancer biopsier. För dessa patienter kan det börja som en liten arm eller ett ben svullnad efter cancer. Vänster obehandlat, det kan bli ett allvarligt och funktionsnedsättande sjukdom. Förhoppningsvis, med förbättrade metoder för att utföra en liten nål biopsi, radiologisk diagnostik förbättringar, och områdes-node biopsier, kommer vi att se en markant minskning i den här typen av lymfödem.

I de tropiska klimat, den vanligaste orsaken till lymphedma är smitta från filarial maskar. Masken är vanligen överförs till människor genom Mosquito bites. Denna parasit sedan växer, så småningom blockera och förstöra det lymfatiska systemet. Detta kallas lymfatisk filarios.

Det är viktigt att skilja skillnaden mellan sekundära lymfödem och maligna lymfödem.

Riskaktorer för lymfödem

Vem är i riskzonen för lymfödem? Vilka är riskfaktorerna för lymfödem? Finns det ett svar på hur man kan förebygga lymfödem? Vem som helst som har en eller flera av följande riskfaktorer har potential att utveckla lymfödem.

Körtelcelscancern utvisning av biopsier
Allvarliga infektioner som inkluderar Lymphangitis, cellulit, erysipelas
Deep, invasiva sår som skulle kunna riva, skära eller skada lymphatics
Strålning behandlingar, särskilt sådana som är inriktade på områden som kan innehålla "kluster" av lymfkörtlar
Morbid fetma kan orsaka sekundära lymfödem med "förkrossande" lymphatics
Allvarliga brännskador, även intensiv solbränna
Infektion av mikroskopisk parasit filarial larver, även om detta är vanligare i tropiska länder
Familj historia primära lymfödem eller okända svullnad av en lem
Om du är en person med någon av dessa riskfaktorer, du kommer att vilja lära varningssignaler om lymfödem.

Diagnostisera lymfödem

Frågan om hur man kan diagnostisera lymfödem är ganska enkelt och jag är alltid bestört vid frustration, känslomässiga störningar, och ofta direkt förnedrande upplevelser av lymfödem patienter som söker att diagnos.

Vägen till diagnos bör involvera flera steg.

Först är fysisk undersökning. Om en patient uppvisar med oförklarlig lem svullnad, därefter bör det vara självklart att det finns ett medicinskt problem som behöver och kräver svar och resolution. Det finns någonting som kallas "Stemmer: s tecken." Detta är en grövre hud gånger på grund av den andra toe (eller fingrar). Förekomsten av denna skylt är en tidig diagnos över primära lymfödem. Företaget utvecklar senare i sekundära lymfödem. Avsaknaden av Stemmer s Logga utesluter inte möjligheten av lymfödem.

För att testa för Stemmer s Sign, nypa hud veck på ovansidan av den andra tå eller finger som visas här. När huden inte kan hävas, detta anses vara ett positivt testresultat som kan tyda på förekomst av lymfödem, men en negativ Stemmer s Sign test utesluter inte lymfödem.

En annan diagnostisk metod är att utvärdera patienten för att ställa ödem. Detta är ett test där läkaren pressar ett finger mot svullna lem. Om det ger en fördjupning, då är det en god indikation på scenen ett lymfödem.

Andra fysiska indikationer kan omfatta papillomas om hälsa, placques eller nodules och ännu en kullersten hudens utseende. Dessa är gemensamma med lymfödem.

Fysisk undersökning är också kritisk till utesluta andra medicinska tillstånd som kan orsaka ödem (svullnad) som inte är lymfödem.

Det andra steget bör vara en fullständig sjukdomshistoria. Den physcian bör ta reda på om det skett någon historia av cancer och / eller dess behandling, insektbett, traumatiska skador eller allvarliga infektioner. Dessa är alla dokumenterade orsaker till lymfödem, som är sjuklig fetma.

Tredje bör komma en komplett familj historia. Läkaren måste be om patienten vet om alla familjemedlemmar (även utvidgade familjen) som hade vad som kallas mjölk benet, stump benet, eller elefant benet. Dessa är gamla ålderdomliga termer människor ofta används när beskriver lymfödem.

Det finns också många radiologiska tester som kan göras för att såväl utesluta andra villkor och / eller bekräfta lymfödem. Dessa omfattar ultraljud, venograms, magnetisk resonanstomografi (MRT), computed axial tomography (CAT scans). Det finns också guldet standard lymfatiska imaging test kallas lymphoscintigraphy. Lymphoscintigraphy ersatt den gamla omoderna test kallas lymphangiogram. I lymphoscintigraph, ett spårämne agent injiceras mellan tårna och är spåras eftersom det resor upp lymfan. Detta kan precisera felande noder, skadade fartyg, eller lymfatiska blockeringar.

Behandling av lymfödem

De föredragna behandling idag är decongestive terapi. De former av terapi är fullständiga Decongestive Therapy (CDT) eller Manual Decongestive Therapy (MDT). Det finns skillnader, men de flesta innebär dessa två typer av behandling.

Med dessa massage behandlingar, svullnad minskas och då patienten är försedd med en i förväg mätt anpassade tryck plagg att hålla svullnad. Vissa patienter kan använda färdiga ärmar, gauntlets, eller slang att avsevärt minska kostnaden för att förvärva och ersätta plagg.

Manuell Lymfdränage

Manuell Lymfdränage (MLD) är en unik, terapeutisk metod för att stimulera flödet av vätska i vävnaderna. Den mjuka, rytmiska, pumpstationer, massage rörelser följa den naturliga riktningen av lymfa flöde och producera snabba resultat. Det hjälper kutan lymphatics i plocka upp och ta bort inte bara vätskor, men alla avfallsprodukter, protein partiklar och skräp från vårt system. Det också är framgångsrika i att bryta upp fibros och fibrotic områden på en lymphodemous lem.

Denna behandling har skapats och utvecklats av danska terapeuter Dr Emil Vodder och hans fru, Estrid, på 1930-talet och introducerades i Paris 1936. De är också krediteras med att skapa en specialitet inom medicinen som kallas Lymphology.

Första förts till Nordamerika 1982, skolan ligger i Victoria, British Columbia, Kanada. Innan den infördes, standardbehandling med kursen i Nordamerika var antingen en operation som kallas debulking eller användning av kompression maskiner vari lem var bokstavligen pressas av pneumatiska lufttryck.

Omfattande Decongestive Therapy

Omfattande Decongestive Therapy (CDT) används främst vid behandling av lymfödem och venös insufficiens ödem. Det är en kombination av MLD, bandaging, övningar, och hudvård. CDT kan också medföra att andas övningar, komprimering kläder och kostvanor. En ofta indikation för CDT är lymfödem orsakas av strålning eller operation på grund av cancer. Den kan befria ödem, fibros, och åtföljande smärta och obehag.

Kallas även Complete Decongestive sjukgymnastik (CDP), denna behandling terapi var pionered i USA av Dr Robert Lerner.

För att säkerställa att du får en korrekt behandling av en auktoriserad terapeut, behöver du veta hur du väljer ett lymfödem terapeut, inklusive hur frågor att ställa och vad certifieringar och utbildning han fått.

Andra behandlingar

Andra behandlingar inkluderar användning av kompression pumpar, kirurgi, mikrokirurgin, och nyare metoder såsom användning av laser, liposuction, holistiska terapier, och även akupunktur.

En vanlig medicin som lymfödem patienter talar för att använda är ett diuretikum. Det är viktigt att förstå att diuretika är inte för lymfödem.

Compression Pumpar

Pneumatic compression pumpar har länge använts för behandling av lymfödem. Men kliniska studier har antytt att det finns två huvudsakliga komplicerat med kompressionständning pump terapi för leg lymphedema.

Först komprimeringen skadestånd de ytliga lymphatics, så småningom skapa förvärrade symptom som leder till fibros, ökad risk för infektioner, och fler komplikationer.

För det andra har visat att 35 procent av patienter med lägre ände lymfödem, män och kvinnor, kommer att utveckla genitala lymfödem till följd av pump. Anledningen till detta är att den vätska som skjuts in i buken och kan överbelasta abdominal lymphatics och därmed den vätska som inte avlägsnas från kroppen.

Den pneumatisk kompression pumpen rekommenderas inte för leg lymphedema.

Kompression bandage

Lymfödem bandaging är en av de mest kraftfulla komponenter i behandlingsprocessen. När ett bra bandage tillämpas, den kommer att fungera som en skräddarsydda komprimering plagg varje gång. Medan ände är att minska i storlek, bandage en anpassning till de nya dimensioner. En färdiga elastiska plagg aldrig kommer att ha denna anpassningsförmåga istället lymfödem patienter bör använda vad som kallas kort sträcka bandage.

Det sägs att compression bandaging bidrar till cirka 50 procent av minskningen uppnåtts med CDT. Med detta i åtanke är det avgörande att patienten måste bli skickliga i bandaging tekniker för att uppnå bästa möjliga resultat.

Den komprimering bandage har följande effekter:

Det ökar effektiviteten i muskel pump mekanismen.
Det ökar den totala spänningen i de drabbade ände och därför minskar ultrafiltrering.
Den stöder huden medan den minskar i storlek.

Övriga frågor

Försäkring

Ibland också den process vi måste gå igenom för att få vår vård som omfattas är maddening, minst sagt. Du kan behöva lära sig att lämna in en sjukförsäkring överklagande att vända en täckning eller behandling förnekande. I vissa fall kan du även få lära sig att lämna in ett klagomål mot ditt försäkringsbolag med din statens Insurance Commissioner.

Läkare och terapeuter

Söker ordentlig medicinsk vård för lymfödem är viktigt. Du vet hur du väljer ett primärvården läkare som förstår eller åtminstone erkänner existensen av lymfödem och är villig att lära sig om det och hjälpa dig att få den bästa behandlingen beslut. Vilken typ av läkare ska jag försöka hitta?.

Sidan kommer att hjälpa dig att hitta en certifierad lymfödem terapeut: Hur hitta ett lymfödem Therapist

Diet och motion

Slutligen, både kost och motion är mycket viktiga delar av förvaltningen och kontrollen lymfödem. Vi måste förstå vikten av riktig kost i vår allmänna hälsa, sårläkning, immunsystemets funktion och viktkontroll.

Motion är inte bara viktigt för vår allmänna hälsa, men det hjälper med viktkontroll och är viktigt för flödet av lymfa vätska genom vår kropp. Oavsett i vilket skede av lymfödem, sjukdomstillstånd, eller ålder, var och en av oss ska ha en övning plan som är särskilt utformade för att stödet i förvaltningen av lymfödem.

Stadier av lymfödem

Det finns tre grundläggande stadier aktiva av lymfödem. Ju förr lymfödem är erkänd och diagnostiseras, desto lättare är det att framgångsrikt behandla den och undvika många av de komplikationer.

Det är viktigt att vara medveten om att när man har lymfödem, även i en lem, det finns alltid möjligheten att en annan lem påverkas vid något senare tillfälle. Denna "inaktiva" period kallad latency skede. Det är förknippade med ärftliga former av lymfödem.

Latency Steg

Lymfaterapi transportkapacitet minskar
Inga synliga / påtagligt ödem
Subjektiv klagomål är möjligt

Steg I
Reversibel lymfödem

Ackumulering av proteinrika ödem vätska
Kärnor ödem
Svullnad kan minskas med elevation ensam (ingen fibros)

Etapp II

Spontaneously Irreversible lymfödem

Ackumulering av proteinrika ödem vätska
Kärnor blir successivt svårare
Förhållandet bindväv spridning (fibros)

Steg III

Lymphostatic Elephantiasis

Ackumulering av proteinrika ödem vätska
Icke-kärnor ödem
Fibros och skleros (svår induration)
Hudförändringar (papillomas, hyperkeratosis, etc.)

Steg IV?

Det har varit några röster väcks om ett Stage 4 classsification för lymfödem. Från mina personliga erfarenheter, jag instämmer. Båda mina ben klassas som etapp 3, men skillnaden mellan de två är mycket dramatiska.

Steg IV Klassificering

Limb är tätt fibrotic och det är omöjligt att göra några indrag när knappen trycks
Ultraljud testning inte längre kan plocka upp även blodet puls
Huden blir skör och minsta av gupp orsakar en allvarlig grad med Weeping sår
Hårdhet av vävnaden orsakerna lem att bli en total septisk högborgar för bakterier och konstant cellulit och systemiska infektioner bli norm
Den enda behandling mot cellulit är en förlängd period av IV antibiotika.

Det finns ingen behandlingsform för steg IV. Den fullständiga fokus ligger på förvaltning, inneslutning av infektioner och förebyggande av amputation (om möjligt).

Lymfödem fibros

Långvariga lymfödem orsaker som kallas fibros. Som vätska kontinuerligt samlar i en lem, blir hård och tät. Med varje stadium av lymfödem finns det också en förändring i vävnaden texture av en kroppsdel.

Med etapp ett, vävnaden är fortfarande ungefär som normal vävnad och det är bara mättad med vätska. Som svullnad fortsätter och som vätska förändringar till det proteinrika vätska kallad lymphorrea, du anger i etapp två. I detta skede vävnaden blir mycket lik en druva (bästa bilden kan jag tänka). Redan det blir mycket svårare för antibiotika för att nå bakterier och det blir mindre känsliga för den decongestive terapi.

Vid den tredje etappen, vävnaden bli liknande med en av dessa gamla syntetiska kök tvättsvamp, de som blivit rock hårt när de är torra. Detta är mycket verklig och allvarlig biverkning av etapp tre lymfödem. Med denna typ av vävnad ökar den potentiella risken med att ha långlivade och mycket svår att behandla cellulit eller lymphangitis.

Den denseness av lem förbjuder antibiotika från att nå de infekterande bakterie och det är ofta möjligt att överleva i fickor av fibrotic vävnad. Dessa fickor fungera som en septisk härd och efter behandling med antibiotika är klar, infektioner kommer att visas.

Generellt i detta skede, det kommer att ta IV antibiotika för att behandla en infektion eftersom muntliga antibiotika bara inte kan tränga igenom denna massa av hård vävnad.

Och eftersom fibros intensifieras du bli mer mottagliga för djup venös trombos (djup ventrombos) och andra cirkulatorisk problem. Du kan också börja att uppleva neuropati som trycket i denna vävnad komprimerar nerver inom lem.

Sen Term komplikationer - Fibrosis

Varför är det så viktigt att förebygga, behandla och kontroll fibros?

Fibrosis kan så småningom orsaka vaskulära problem. När vävnaden i din LE lem fortsätter att hårdna, det kommer att påverka blodflödet och utbud. Detta kan leda till nekros.

Med sent sikt fibros, bakterier finns många ställen att gömma sig och skyddas. Ju mer omfattande den fibros är, desto svårare är det för antibiotika för att nå bakterier. Detta leder till ständiga cellulitus. Så småningom kan detta orsaka kallbrand och / eller nekros.

Fibrosis kommer att påverka nerver. Detta kommer att medföra en väsentlig ökning av smärta och obehag.

Fibrosis tillsammans med kontinuerlig cellulit och strålning har varit inblandad i lymphangiosarcoma.

Om du har lymfödem måste det vara din prioritet att söka behandling och hantera dina villkor i syfte att förhindra fibros.

Lymfödem och cellulit

Akut cellulit är en av de komplikationer som lymfödem. Patienten kanske inte känner till källan till etiologi. Ibland kan det vara en nedskärning, mygga bita, ett öppet sår, eller annan infektion i kroppen.

Det första tecknet är ökad eller olika kvalitet av smärta innebär lymfödem lem. De patienter som ofta beskriver detta som en "influensaliknande symtom eller en ache" innebär lymfödem arm eller ett ben. Detta brukar följas av plötslig erytem (rodnad, röda ränder eller blotches) om de inblandade lem. Den hypertermi (lymfödem lem blir varmt, varmt) kommer att följa och patienten kan uppleva det frossa och hög feber.

Tidiga insatser och behandling med antibiotika kommer att lösa detta villkor (det kan ta minst 10 dagar loppet av antibiotika). Endast en läkare kan ordinera antibiotika och därmed ett samråd med en läkare är nödvändig. Svår cellulit kan kräva intravenös behandling med antibiotika och sjukhusvistelse. Återigen, förhöjning av den drabbade extremiteten är viktigt.

Under denna fas, bör patienten inte massera lymfödem lem, bandage, använda pump, wear tight elastisk ärmar, eller utöva överdrivet. Undvik blodtrycket manschetten och blod drar av de inblandade arm. Håll extremiteten förhöjda så mycket som möjligt samtidigt som man vilar. När symptomen skingra, MLD / CDP behandling bör inledas.

Hur förhindrar vi denna infektion? Patienten bör vara försiktig med daglig verksamhet och vidta alla försiktighetsåtgärder för att skydda huden (bära handskar vid trädgårdsarbete, städning med rengöringsmedel, osv.).

Om en skada på huden uppstår om lymfödem lem är det nödvändigt att rengöra såret med alkohol eller väteperoxid och tillämpa Neosporin / Polysporin antibiotisk salva. Om symptomen framsteg, söka uppmärksamhet av en läkare omedelbart.

Det är så viktigt för att undvika att få cellulitus som ytterligare förstör lymfsystemet. Om tillåtet att sprida eller fortsätta kan det bli systemiskt och kan leda till kallbrand och amputation av en lem, eller tom döden.

Även cellulit är mest förknippad infektion som kommer med lymfödem är det viktigt att inse att inte alla våra infektioner kan kunna kallas cellulit. Det finns många infektioner associerade med lymfödem. Eftersom lymphemdema lem är nedsatt immunförsvar, vi kan uppleva och vara mottagliga för andra infektioner, t.ex. erysipelas, impetigo, follikulit, necrotizing Fasciitis, MRSA Methicillinresistent Resistant Staphylococcus aureus, carbuncles kokar, lymphangitis, kutan bölder, skållade hud syndrom, och även katt scratch fever . Vi kan också lättare drabbas av sepsis, septikemi, septisk chock, bakteriemi, kallbrand, lymfadenit. Det är kritiska därför att infektioner erkännas snabbt och korrekt behandling påbörjas omedelbart.

Dränerande lymfödem

Lymphorrhea - lymfödem sår

Vad är Lymphorrhea?

Lymphorrhea är ljuset bärnsten-färgad vätska som avlopp från öppen hud (sår) på en lymphodemous lem. Det är inte normal plasma, men är en proteinrika ämne som kan leda till allvarliga komplikationer för lymfödem patient.

Orsaker till Lymphorrhea

Orsaken till lymphorrhea dränering är ett öppet område eller avbrott i huden av lymphodemous lem. Varje öppning, oavsett hur små, kommer att orsaka denna vätska att gråta eller dräneras. Insektbett, skärsår, skrubbsår, sprickor i huden från torrhet, eller sår av något slag, bli en källa för läckage av denna vätska.

Lymphorrhea Komplikationer

Det finns två allvarliga komplikationer som uppstår från lymphorrhea.

Den vätska som är en naturlig "mat-source" för bakterier. Den öppna, dränerande sår blir vad man kallade en post högborgar för bakterier. Detta leder till cellulit, lymphangitis eller erysipelas.

Lymphorrhea är starkt frätande på huden vävnad att komma i kontakt med. Obehandlat sår med denna dränering kan mycket snabbt bli stora gapande sår som kan så småningom leda till behovet av hud.

Komplikationer av lymfödem

Infektioner såsom cellulit, lymphangitis och erysipelas. Detta beror inte bara på den stora ansamling av vätska, men det är väl dokumenterat att lymphodemous lemmar är lokaliserad immunodeficient och proteinrika vätska som ger en utmärkt vårda miljö för bakterier. Andra infektioner vi är mer mottagliga att ta med impetigo, skållade hud syndrom och cat scratch fever.

Draining sår som läcker lymphorrea, som är mycket frätande till omgivande hud vävnad och fungerar som en port för inresa för infektioner.

Ökad smärta till följd av kompression av nerver oftast orsakas av utvecklingen av fibros och ökad ansamling av vätska. Se lymfödem och smärtlindring.

Förlust av funktion på grund av svullnad och lem förändringar.

Depression - Psykologiska coping som en följd av deformering och försvagande effekten av lymfödem.

Deep venous thrombosis (blodpropp) som en följd av trycket från svullnader och fibros mot kärlsystemet. Djup ventrombos kan även ske som en följd av cellulit, lymphangitis och infektioner. Se också, tromboflebit.
Blodförgiftning och kallbrand finns möjligheter till följd av infektioner.

Möjliga amputation av lem

Pleural effusions 9 vätska i lungorna) kan uppstå om den lymphatics i buken eller bröstkorgen är alltför överväldigad för att rensa lungorna cavity av vätskor.

Hud komplikationer såsom torr hud, splitting, plaketter och nodules, mottaglighet för svampinfektioner förknippas med lymfödem, och bakterieinfektioner.

Kronisk, lokaliserad inflammationstillstånd

Smärta, allt från mild i början av lymfödem, till svår i sent skede lymfödem
Lymfaterapi cancerformer, däribland:

Angiosarcoma
Lymfom
Kaposis sarkom
Lymphangiosarcoma (Stewart TREVES Syndrome)
Cutaneous T-cells lymfom
Cutaneous B-cells lymfom
Pseudolymphomatous Cutaneous Angiosarcoma

Se även: Primära lymfödem och Cancer för en diskussion och lymfatiska brösttumörer sekundärt till lymfödem och cancer associerad med lymfödem. (Obs! Dessa cancerformer är sällsynta och vanligen förknippas med långsiktiga, obehandlade eller felaktigt behandlade lymfödem. De brukar inträffa under etapp tre eller fyra, de är ganska ovanliga i etapp två.)

Hud komplikationer möjligt i stadier 3 och 4 omfattar:
Papillomatosis
Plaques inklusive "kullersten" vid plaque
Dermatofibroma
Hud-taggar
Vårtor och Verrucas
Mycetoma Skin Fungus
Dermatitis

Många lymfödem patienter rapport ökade problem med psoriasis, eksem, och bältros. Jag misstänker att detta kan bero på att, återigen, patienter med nedsatt immunförsvar villkoret i armar eller ben som drabbats av lymfödem.

Dokumenterade, men sällsynta, komplikationer i sent stadium kan även innefatta:

Lymphomatoid Papulosis
Cutis Marmorata
Acroangiodermatitis
Dermatolymphangioadenitis (DLA)
Papillomatosis Cutis Carcinoides

Försvagande gemensamma problem orsakas av en kombination av överflödig vätska, vikt och de ständiga inflammatorisk process som följer med lymfödem. Som vi ålder, många lymfödem patienter med total knee ersättning, hip utbytt eller skuldra ersättning, medan andra upplever Karpaltunnelsyndrom och är havingcarpal tunneln kirurgi eller upplever axla problemen i samband med lymfödem och måste haverotator manschetten kirurgi.

Användbara tips för att förebygga komplikationer av lymfödem

Först och främst är att få en länk till en certifierad lymfödem terapeut och sedan vara kompatibel med din behandlingsprogram, vara engagerade och aktiva som patient, lära dig själv massage, och vara förenliga med compression bandaging och bär komprimering kläder.

Behåll en hälsosam vikt, njuta av en hälsosam kost med riktig näring och ta vitaminer.
Håll huden ren och väl fuktad.
Använd bekväma, löst sittande kläder.
Rest den drabbade extremiteten i ett högt läge under sömnen eller reser (särskilt på flygplan).
Använd en kompression plagg (Maskinfötter, gauntlets, och / eller kompression strumpan) och dricka mycket vätska när de reser med flyg.
Var försiktig när putsning fingernaglar eller toenails och undvika att klippa cuticles.
Använd allergitestad tvålar och milt tvättmedel för att förhindra allergiska reaktioner eller hudirritation.
Undvik sunburns genom att använda ett brett spektrum solkräm med minst SPF 30.
Undvik att använda uppvärmning kuddar eller varma kompresser på den drabbade extremiteten.
Använd elektriska rakapparater snarare än blad.
Förhindra insektbett med hjälp av ett effektivt insekt avskräckningsmedel.
Använd handskar när du gör hemarbete, trädgårdsarbete eller något knepig där du kan få nicked eller repad.
Undvik medicinska behandlingar som innebär puncturing eller släpper ut övertryck i den drabbade extremiteten, inklusive blodgivning, injektioner, akupunktur, liposuction, och blodtryck mätning.
Följ en övning.
Undvik muskel-stammen, som orsakar inflammation.
Värm upp tillräckligt innan de utövar.
Undvik kraftig rörelser mot motstånd (skura, skjuta, dra).
Använd lem normalt, men inte överdrivet.
Undvik tunga lyft om musklerna är deconditioned att förhindra stammar.
Initiera nya övningsprogram gradvis och försiktigt; lem storlek bör övervakas.
Limit eller undvika tennis, golf, och ekonom; sådan verksamhet är riskabelt på grund av plötslig kraftfulla drag.
Använd komprimering plagg under övningen, hushållsarbete, eller yardwork.
Undvik aktiviteter som sammandra lymfkärl.
Undvik transporterar en tung pung på inblandade arm.
Efter Bröstkirurgi, en lägre vikt proteser är säkrast på grund av trycket på noder ovan krage ben.
Undvik kläder med snäva fodral och fotled banden.
Använd klocka och smycken på opåverkade arm om du har eller löper risk att arm lymphedema.
Underclothes (stiftelse kläder) bör inte binda eller lämnar spår.
Undvik blodtryck manschetter och intravenösa läkemedel till inblandade arm.
Se din läkare omedelbart vid första tecken på infektion (t.ex. rodnad, irritation, värme)
Se våra sidor om hur man kan förebygga lymfödem och riktlinjer för lymfödem för tips om hur man kan skjuta upp eller minska lymfödem och dess effekter.

Se också: Hur man undvika fel i Din sjukvård

Dina känslor och av lymfödem

Lite är sagt om den psykologiska påverkas av lymfödem, trots sin djupa påverkan på den person som arbetar med det.

Lymfödem kan orsaka uttalad social inhibitions grund av att vara egenföretagare medveten, det kan orsaka depression, skam, vanställdhet, känslor av hopplöshet och hjälplöshet. Du ofta gå igenom enorma livsstil förändringar och känns värdelösa och odugliga. Den kan orsaka sexuell dysfunktion som både manliga och kvinnliga lymfödem patienter kan förvärva genitala lymfödem.

Du går igenom perioder av kämpar med känslan av förnedring, förtvivlan och man kan uppleva fruktansvärd smärta.

Du också gå igenom en hel del ilska. Ilska på varför du har detta, varför den medicinska världen vet så lite om detta villkor och ibland verkar bry sig lite heller.

För cancerpatienter, en dubbel effekt. Medan du sysslar med cancer sin sida påverkar, oavsett om du ska leva, det påverkar av strålning och kemikalier… nu plötsligt din kropp börjar svullnad utom kontroll. Vad är det som händer???

Om du går igenom dessa känslor kan du inte vara rädd för att låta din läkare vet. Du kan behöva professionell hjälp för att få igenom detta. Du kan också hitta mycket tröst och uppmuntran att gå med en stödgrupp. Kontakta det nationella lymfödem stiftelsen för att se om det finns något i ditt område.

Om det inte finns några stödgrupper i ditt område kan du också vara intresserade av att veta hur man startar ett lymfödem stödgrupp.

Du kanske också vill gå en online-stöd. Det finns flera som nämns i vår webbplats. Som medlem, mig själv, jag har hittat en underbar och stödjande familj av stipendiaten lymfödem människor. Jag kan inte säga hur mycket min nya familj har kommit att betyda för mig och hur mycket jag har fått genom att vara en del av dessa grupper.

Det finns hopp…… .. och du är inte ensam!

Se dina känslor och Self Image med lymfödem

Spridning (framåt) lymfödem

Har lymfödem spridning till andra områden på kroppen?

Diskussion:

Kan lymfödem spridas från benen på ditt underliv? Kan det sprida sig till ditt vapen? Denna fråga har ställts på alla online-stöd grupp jag är i, och man har frågat många gånger. Från livserfarenhet av dem av oss som har upplevt detta, skulle vi ha att besvara med ett rungande ja, det är sådant som sprider lymfödem!

Disclaimer:

Jag lägger en ansvarsfriskrivning om denna artikel bara för att jag inte är en läkare och varken är lymfödem patienter som har ställt denna fråga på olika lista som jag är ledamot. Vi är bara människor som försöker förstå vad i världen som sker med våra kroppar och försöker svara på en fråga som den medicinska världen är antingen tiga om eller ingenting om.

Orsak:

Primära lymfödem patienter är alltid i riskzonen för lymfödem att presentera i opåverkade delar. Detta eftersom det redan finns en skadad lymfsystemet på plats vid födelsen. Om detta sker från en in utero problem eller är genetiskt grundad möjligheten finns.

Ett tydligt exempel på detta är mina egna armar. Jag föddes med bi-lateral lymfödem i benen. Som tonåring började jag ha lymfödem i min högra hand. Förra året till följd av månader av IV och piclines antibiotika i min vänstra arm, den nu sväller. I år efter införandet av en hamn en katt i mitt bröst, det verkar jag nu med "Bloating" av buken som jag aldrig har haft. Andra orsaker till primära och sekundära lymphedma patienter att uppleva nya svullnad i opåverkade områden är infektioner, IV-terapi i armar, fluid overload av lymphatics i befintliga lymfödem områden som orsakar den vätska som "backup" (dvs. från benen till buken), ytterligare skador till befintliga lymphaics på grund av fibros och till och med en skada i ett opåverkat område.

Hur vet jag om min lymfödem har spridit sig?

För limb lymfödem, svaret är förvånansvärt enkelt. Om du har en lem som är normalt och det börjar svälla utan någon uppenbar anledning, bör du omedelbart misstänkt lymfödem. Det kan hända att du behöver en lymphoscintigraphy test för att lem. För buken är svaret inte så enkelt. Om du har plötsligt svullnad av buken med någon förändring i dina kostvanor rutin och svullnad är fast, bör du misstänker lymfödem. Bukfettet (övervikt av kosttillskotten) är mycket mycket mjukare än vätska anhopningen beror på ödem.

Behandling:

Om du misstänker att detta har skett med dig, bör du omedelbart diskutera problemet med din therapis och läkare och börja lämplig behandling.

Syndrom SAMBAND MED lymfödem

Aagenaes syndrome; Aarskog Syndrome; Alpha Galactosidase B deficiency; Atrial Septal Defect; Avasthey Roy syndrome; Campomelia Cumming Syndrome; Cholestasis syndrom, missbildning av glykosylering Typ 1B; Congenital Konjunkturdämpande; Distichiasis; Dysplasia Anhidrotic Immunodeficiency Oledaid; Ectodermal Dysplasia Hypohidrotic Immune Deficiency; Fabrys s Disease; Figueroa Syndrome; Hennekam Lymphangiectasia; Intestinal LymphangiectasiaHypoparathyroidism; Hypotrichosis lymphedema; idiopatisk hydrops Fetalis; Jekens Syndrome; Kasabach Merritt syndrom, Klinefelter Syndrome; Lissencephaly Syndrome; Maffuccis Syndrome; Melkersson Rosenthal Syndrome; Micropehaly Chorioretinopathy Syndrome; Nevo Syndrome; Noonan syndrom; Osteopetrosis Ectodermal ; Pulmonell Lymphagiectasia; Peho Syndrome; Prolidase deficiency; Ptosis Syndrome; Pulmonell Cystisk lymfangiektasi; Sharp Aagenaes syndrome; Stewart TREVES Syndrome; Swyer syndrom, trisomi 10, trisomi 13, trisomi 18, trisomi 21, trisomi 22, trisomi Disorders; Turners syndrom; Von Recklinghausen Neurofibromatosis; yellow_nail_syndromeLipedema; omphacele III, Reflex Sympathetic Dystrophy (RSD), tyska Syndrome

Syndrom associerat med lymfatiska Dysplasia ger en kort översikt över de flesta av dessa villkor. För ytterligare upplysningar, se de enskilda sidor som är länkade ovan.

Betingelser som kan samtidigt med lymfödem

Castleman's Disease; Cystisk hygroma; Klippel Trenaunay Weber Syndrome; Lipedema; Lymphangiomatosis; Lymphoceles; Lymfadenopati; Lymphangiomas; lymfatiska missbildningar, Prader-Willis syndrom, fostervatten Band Syndrome; Hidradenitis Suppurativa, Crohns sjukdom, Panniculitis; Lymphangioleiomyomatosis (LAM), omphacele III, Phelan - McDermid Syndrome - 22q13 deletion; Lipoma och LipomasLymphadenitis

SOM ORSAKAR ödem kontra lymfödem

Inte alla svullnad är lymfödem, vissa är ödem orsakade av en underliggande sjukdom.

Nedan finns en lista med medicinska tillstånd som orsakar eller medverkar med ödem:

Orsaker till Edema

Premenstruellt syndrom, Graviditet, Hjärtsvikt; Kidney villkor, glomerulonefrit och nefrotiskt syndrom; Kidney failure; Lever skick; Cirrhosis av levern, åderbråck, Protein brist (typ av Nutritional deficiency); sköldkörtelåkomma; Vissa mediciner; Capillary Leak Syndrome Puffy Hand Syndrome tromboflebit Venous Pooling kronisk venös insufficiens

Edema som en komplikation

Aortic Coarctation; Lung-hjärtsjukdom, exfoliativ dermatit, Hodgkins sjukdom, perikardit, Post-Thrombotic Syndrome

Edema som ett symptom

Akut reumatisk feber, angioödem, Anafylaktisk reaktion; Aortic Coarctation; cardiomyopathy; kronisk njursvikt; Cirrhosis av levern; gemensamma migrän, eklampsi, edema; Glomerular Disease; glomerulonefrit, Goodpasture syndrom, Hemolytic sjukdom hos nyfödda; Hemolytic uremic syndrome; Hepatit; Hodgkin Disease; levercancer, nefrit och nefrotiskt syndrom; Polyarteritis nodosa; preeclampsia; premenstruellt syndrom; Primary biliary cirrhosis; Pulmonary valve stenosis; Restriktiva cardiomyopathy; Reumatiska feber, Trikinos, Vitamin E-brist Diabetes

Villkor för det lymfatiska systemet

Kawasaki Disease; Duncan's Syndrome; lymfoproliferativa sjukdomar, Toxoplasmos, sarkoidos, Mononukleos; Lymphogranuloma venerum, Lyme disease; Cutaneous Anthrax; Acrodermatitis

Nu kan du översätta en sida på vår webbplats. Se Google översättare på sidan:

Lymfödem People

http://www.lymphedemapeople.com

Pat O'Connor
Grundare och verkställande direktören
User avatar
patoco
Site Admin
 
Posts: 2175
Joined: Thu Jun 08, 2006 9:07 pm

Return to Lymphödeme; Linfedema Italiano; Lymfödem; Lymfoedeem

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest