Page 1 of 1

Limfedem

PostPosted: Mon Jul 14, 2008 10:50 pm
by patoco
Limfedem

Povezano Uvjeti: Primarni limfedem; Sekundarni limfedem; Nasljednih limfedem

Procjenjuje se da 120 milijuna ljudi diljem svijeta pate od ovog stanja u jednom ili drugom obliku. Nadalje, nekoliko desetaka tisuća dodano su svaki dan. Let's istraživati i učiti zajedno o jednom od najmanjih razumjeti, ali najviše rasprostranjen, medicinski uvjeti da postoji i danas.

Limfna Sustav

Limfnog sustava jedan je od tijela circulatory sustava. Ona se sastoji od limfne žile, limfni čvorovi, i organa kao što su koštana srž, slezena, i Thymus, te se također uključiti krajnika. Njegova funkcija uključuje apsorpcija i uklanjanje viška tekućine i pomaže u apsorpciji masnoće. Još jedna vrlo važna funkcija je da je najvažnije za naše tijelo sposobnosti za borbu protiv infekcije i je kritična u imunski sistem organizma. Kada se ovaj sustav nije pravilno formirana, oštećen kroz ozljede ili zaraze, ili je uklonjen (čvorovi), zatim limfedem je vrlo realnom mogućnošću.

Saznajte više o anatomije, limfna sustav i limfni čvorovi.

Da biste razumjeli naš imunološki sustav, vidjeti limfnog sustava i imunitet.

Molimo pogledajte što uzrokuje otekline u osnovnoj limfedem za detaljno objašnjenje

Vrste limfedem

Kao što je spomenuto ranije, limfedem je uvjet da se javlja iz oštećene ili dysfunctional limfna sustav. Postoje dvije različite vrste limfedem: primarne i sekundarne. Limfedem može utjecati ne samo noge i ruke, ali i trbuh, vrat, glavu, lice, trepavice, pa čak iz formacije stijena.

Limfedem za novo dijagnosticiranom je obično traumatskog, konfuzno (ako ne bude bewildering), i frustrirajuće kao i vi žele otkriti zašto ste ga, kako vi čuvajte ga, i drago mi je živjeti s njom.

Pored naše informacije o limfedem i limfedem liječenje, svibanj želite postati zastupnik lymphedema pravo u svoju zajednicu by učenje kako započeti lymphedema podršku grupe i učenje kako plan lokalnog lymphedema događaj.

To je nevjerojatno važan za limfedem pacijenata da odvojite vrijeme i interes da biste saznali o ovom stanju. Pogledajte limfedem Edukacija za neke misli o važnosti osnaživanje pacijenta kroz solid MEDICINSKA PRAKSA ZASNOVANA NA DOKAZIMA.

See also: An Etiological Studija limfedem za studij obavlja se na distribuciju lymphedema između primarne i sekundarne.

Primarni limfedem

Primarni limfedem može biti naslijeđen. Milroy bolest ili Syndrome će se općenito izraziti se kod rođenja ili u vrlo ranim godinama. Meige limfedem, također poznat kao limfedem praecox, obično započinje negdje tijekom pubertet. limfedem tarda počinje u ili oko srednji vijek. Lymphedema da nije izrazio sebe u aktivni odnos koji se navode u latent limfedem. Osnovna limfedem također mogu biti kongenitalne. To znači nešto, ili u utero ili za vrijeme rođenja, limfna štetu prouzročio.

Za više informacija molimo pogledajte sveobuhvatan: Koje su različite vrste Osnovna Lymphedema?

Sekundarni limfedem

Sekundarni limfedem je uglavnom uzrokovane jedna prepreka, oštećenja, ozljede ili na limfna sustav koji vodi do prekida u uobičajenom limfna toka.

Sekundarni limfedem je puno češći i nastaje nakon kirurških zahvata ili kao nuspojava nakon terapije zračenjem kod karcinoma (dojke, uterusa, mjehura, bubrega, prostate, na vratu, licu).
Sekundarni oblik može se također javiti nakon ozljeda, ožiljaka, traume ili infekcije limfnog sustava.

Nasljednih limfedem

Nasljednih limfedem je naslijedio od poremećaja limfna sustav koji se odlikuje nenormalan oteklina pojedinih dijelova tijela. The limfna sustav je mreža circulatory plovila, propusta, i čvorovi filtriraju da i distribuciju određene tekućine (limfne) i krvne stanice kroz tijelo. Limfna tekućina skuplja u mekim tkivima i pod kožu (potkožnog) s obzirom na opstrukciju, malformation, ili nerazvijenost (hypoplasia) različitih limfna žila.

Postoje tri oblika nasljednih limfedem: kongenitalnih nasljednih Lymphedema ili Milroys Syndrome (bolesti), Lymphedema praecox ili Meige bolesti, i Lymphedema Tarda. U većini slučajeva, nasljednih limfedem je naslijedio kao autosomno dominantni genetski potez.

Uzrocima limfedem

Primarni limfedem

Uzrok nasljednih primarni limfedem je izoliran na malformation ili razbiti u dva poznata gena. To su FOXC2 i VEGFC gena. Postoji sumnja da trećine gena, ali još se nije izjasnilo. Uzroke prirođenih primarni limfedem može biti razvojni poremećaj od lymphatics, in utero infekcija ili ozljeda i / ili isporuke teškoće.

Sekundarni limfedem

Uzroke sekundarni limfedemare više. Infekcije od kukaca bites, ozbiljna rana, opeklina ili mogu izazvati lymphedema kada su oštećenja ili uništiti lymphatics. Bilo koju vrstu operacije, teških ozljeda, ili zračenja za liječenje raka također mogu uzrokovati napad od bolesti. Izvan Tropics, broj jedan uzrok sekundarni limfedem je uklanjanje limfni čvorovi za rak biopsies. Za tih bolesnika, može početi kao neznatno arm leg ili oteklina nakon raka. Lijevi neobrađen, ona može postati ozbiljan medicinski i oslabiti bolest. Nadam se, s poboljšanim tehnike obavljanja malog needle biopsija, radiološke dijagnostike poboljšanja, i site-specifičnih čvor biopsies, mi ćemo vidjeti označene smanjiti u ovu vrstu limfedem.

U tropske klime, najčešći uzrok je infekcija lymphedma iz filarial crva. U crva obično su prenosive na ljude po komarac bites. Ovaj parazit zatim raste, na kraju blokiranja i uništavanja limfna sustav. To se zove Limfna Filariasis.

Važno je razlikovati razliku između sekundarni limfedem i maligna limfedem.

Faktori rizika za Limfedem

Tko je na rizik za limfedem?

Koji su faktori rizika za limfedem?

Da li postoji odgovor na tome kako spriječiti limfedem? Svatko koji ima jedan ili više od sljedećih faktora rizika ima potencijal da se razvije limfedem.

Limfni čvor za uklanjanje biopsies

Ozbiljne infekcije koje uključuju Lymphangitis, cellulitis, ili erysipelas
Deep, invazivnih rane koje bi mogle poderati, cut, ili oštetiti lymphatics

Radiation tretmani, posebno one koje su usredotočene na područjima koja može sadržavati "klasteri" limfni čvorovi

Patološki gojaznost može izazvati sekundarni limfedem "kompresijska" lymphatics

Ozbiljnih opeklina, čak i intenzivne opekline

Infekcije od microscopic nametnik filarial larvae, iako je to više zajedničkog u tropskim zemljama

Obiteljska povijest primarni limfedem oticanje ili nepoznata a limb.

Ako ste osoba s bilo kojim od tih faktora rizika, bit želite naučiti upozorenja od limfedem.

Dijagnosticiranje Limfedem

Na pitanje kako dijagnosticirati limfedem je prilično jednostavna i ja sam uvijek plaši se u frustraciji, emocionalni prevrat, i često potpun ponižavajućem iskustva limfedem pacijenata tražeći da dijagnoza.

Put do dijagnoza bi trebao uključivati i nekoliko koraka.

Prvi je fizički pregled sama. Ako pacijent predstavlja s nerazjašnjenog limb oteklina, onda bi trebao biti samo-evidentno da je medicinski problem koji zahtijeva i zahtijeva odgovore i rezolucije. Tu se nešto naziva "Stemmer's Sign." Ovo je obložen skin fold u podnožju drugi nožni prst (ili prst). Prisustvo ove znak je rani dijagnostički pokazatelj primarni limfedem. Ona razvija kasnije u sekundarni limfedem. Odsustvu Stemmer's Prijavite se ne iskljuccio mogućnost limfedem.

Da bi test za Stemmer Prijavite se, patiti kože folds na gornju površinu drugi nožni prst ili prst kao što je prikazano ovdje. Kada se ovo kože ne može biti ukinute, to se smatra pozitivan test rezultat koji bi mogli ukazivati na prisutnost limfedem, međutim, negativno Stemmer's Sign test ne isključuje limfedem.

Drugi dijagnostički metoda evaluacije pacijenta za pitting edem. Ovo je test gdje je liječnik preše prsta protiv swollen limb. Ako ne ostavlja jedan indentation, zatim da je dobar pokazatelj u fazi jedne lymphedema.

Drugim fizičkim pokazateljima mogao uključiti papillomas na limb, placques, ili nodules i čak cobblestone izgled kože. To su zajedničke sa limfedem.

The physical pregled je također kritično za vladavine iz drugih medicinskih stanja koja mogu uzrokovati edem (oteklina) da nije limfedem.

Drugi korak bi trebao biti potpune medicinske povijesti. The physcian bi trebao saznati ako je bilo koji povijesti raka i / ili njen tretman, kukaca bites, traumatskih ozljeda ili ozbiljnih infekcija. To su sve dokumentirane uzroka limfedem, kao što je nezdrav pretilosti.

Treći bi trebao doći kompletne obiteljske povijesti. The liječnika treba zatražiti ako je bolesnik zna o svim članovima obitelji (čak i proširena obitelj) koji su ono što se zove mlijeko leg, leg panj, ili slona leg. To su stari arhaičnih pojmova narod često se koristi kod opisa limfedem.

Tu su i mnoge radiološke testova koji se može obaviti i na pravilo iz drugih uvjeta i / ili da potvrdite limfedem. To uključuje ultrasounds, venograms, magnetska rezonancija (MRI), a osovinski kompjutorska tomografija (CAT scans). Tu je i zlatnog standarda i limfna imaging testovi naziva lymphoscintigraphy. Lymphoscintigraphy zamijenio je stari zastario test naziva lymphangiogram. U lymphoscintigraph, prateći je posrednik između injected Prsti je zabilježena i kao što se putovanja limfnog sustava. To se može označavanje nedostaje čvorovi, oštećene žile, ili limfna blockages.

Liječenje Limfedem

Željena liječenje danas je decongestive terapija. Oblike terapije su Complete Decongestive Therapy (CDT) ili Manualne limfne drenaže (MDT). Postoje varijance, ali većina uključuje ove dvije vrste liječenja.

S tim tretmani masaže, oteklina je smanjen, a zatim pacijenta je opremljen s pre-izmjeri tlak prilagođeni odijelu da oteklina. Neki pacijenti su u mogućnosti koristiti gotove rukavima, gauntlets, ili crijeva da znatno smanjiti troškove stjecanja i uklanjate haljine.

Manualne limfne drenaže

Manualne limfne drenaže (MLD) je jedinstveno, terapijskih metoda poticajno kretanje tekućine u tkivima. Nježnim, ritmička, pumping, masažni pokreti slijede prirodni smjeru limfe i proizvesti brze rezultate. Ona pomaže cutaneous lymphatics u preuzimanju i uklanjanjem ne samo tekućinu, ali sve otpadne proizvode, proteinska čestica, a ostatak od našeg sustava. Također je uspješan u razbijanje fibrozna i fibrotic područjima od lymphodemous limb.

Ovaj tretman je izrađen i developed by Danish terapeuta Dr. Emil Vodder i njegova žena, Estrid, u 1930s, a uvedeno je u Parizu 1936. Oni su također pripisati stvaranje specijalitet medicine pod nazivom Lymphology.

Prvi doveo do Sjeverne Amerike u 1982, škola se nalazi u Victoria, British Columbia, Kanada. Prije nego što je uveden, standardni tretman naravno u Sjevernoj Americi je bilo operacije nazivaju debulking ili korištenje strojeva za kompresiju u kojoj je limb bio doslovno stisnutu uz pneumatski tlaka zraka.

Kompletna dekongestivna terapija se koristi prije svega u liječenju limfedem i venous nedostatnost edem. To je kombinacija MLD, bandaging, vježbe i njegu kože. CDT svibanj također uključivati i vježbe disanja, compression haljine, i prehrambene mjere. Često indikacija za CDT je limfedem uzrokovane zračenje ili zbog operacije raka. To može pomoći edem, fibrozna, a popratni bol i nemir.

Također poznat kao Complete Decongestive Fizioterapija (CDP), ovo liječenje terapija je pionered u United States by Dr. Robert Lerner.

Kako bi osigurali dobijete pravilan tretman po certificirani terapeut, morat ćete znati kako odabrati limfedem terapeut, uključujući i pitanja što se pitati i što certifikati i obuku primio je on.

Netko je ovjerena u proceduru trebali poduzeti manualne limfne drenaže (MLD) ili CDT.

U slučaju limfedem i mišicom, postupak uključuje vrsta masaža koje poteze izgrađivati fluid oko blokiran plovila i preko kovčeg na drugu stranu tijela, gdje je limfna sustav je još uvijek u takt. Obično je zdravstveno područje će biti "radio" prvi. Nakon svakog tretmana, izvršiti područje je pažljivo bandaged s posebnim slojevita folijom da izgleda kao jedna mala količina povez, ali je napravljena od različitih tkanina. The folijom je važna za čuvanje i izvršiti limb de-zagušen. Prosječna tečaja je 15 dnevni tretman od 60 do 90 minuta svaki. Nakon MLD tijekom tretmana, pacijenti će viti compression odijelu svaki dan. Pacijent bi trebao biti mjeren za novu compression sleeve svakih šest mjeseci ili tako. Ponekad jednom godišnje MLD tretman naravno preporuča se kao neka vrsta "podesiti."

Ostali tretmani

Ostali tretmani uključuju korištenje kompresije pumpe, ambulanta, u mikrokirurgiji, i novije pristupe kao što je upotreba lasera, liposukcija, holistički terapije, pa čak i akupunktura.

Jedan zajednicki medicine limfedem pacijenata koji govore o korištenju je diuretični. Važno je razumjeti da diuretics nisu za limfedem.

Kompresija pumpice

Pneumatska kompresije pumpe su odavno koristi za liječenje limfedem. Međutim, kliničke studije su ukazao da postoje dva glavna komplikacija koji su uključeni s compression pumpa za terapija nogu limfedem.

Prvo, compression šteti i površna lymphatics, eventualno stvaranje worsening simptoma koji dovode do fibrozna, povećao rizik od infekcije, i više komplikacija.

Drugo, to je pokazalo da 35 posto pacijenata s nižim krajnost limfedem, muško i žensko, će razviti genitalija limfedem kao rezultat pumpa koristiti. Razlog za to je da fluid je gurnula u abdomen i može se preopterećenje abdominalnih lymphatics i ovako je fluid NIJE uklonjeno iz tijela.

The pneumatski compression pumpa ne preporuča se za nogu limfedem.

Kompresivnog bandažiranja

Limfedem bandaging je jedan od najmoćnijih komponente u procesu liječenja. Kada dobar povez je primijenjena, to će funkcija kao prilagođeni-made compression odijelu svaki puta. Iako je krajnje je smanjenje u veličini, povez je prilagođavanje na nove dimenzije. A pre-made elastična odijelu nikada neće imati ovu prilagodljivosti, umjesto toga, limfedem pacijenata bi trebalo koristiti ono što se naziva kratko protežu bandages.

On je rekao da compression bandaging doprinosi oko 50 odsto od smanjenja ostvarile s CDT. Imajući to na umu, to je presudno da bolesnik mora postati stručnjak u bandaging tehnike za postizanje najboljih mogućih ishoda.

The compression povez ima sljedeće efekte:

Ona povećava efikasnost i mišića pump mechanism.

To povećava ukupnu napetost u pitanju završetak i stoga smanjuje ultra filtracija.
Ona podržava kože, dok je smanjenje u veličini.

Liječnika i terapeuta

Traži odgovarajuće medicinske skrbi za limfedem je važno. Trebali biste znati kako izabrati liječnika primarne njege koji razumije ili barem priznaje postojanje limfedem i spremni da saznate o njemu i pomoći da napravite najbolji tretman odluke. Koju vrstu liječnik bi trebao raditi?.

Ova stranica će Vam pomoći pronaći certificirani terapeut limfedem: Kako naći Lymphedema terapeut

Dijeta i tjelovježba

Konačno, kako dijeta i vježbe su vrlo važni dijelovi za upravljanje i kontroliranje limfedem. Mi moramo shvatiti važnost pravilnog prehrana u naše cjelokupno zdravlje, zacjeljivanje rana, imuni sustav funkcija, i kontrolu težine.

Vježba je ne samo vitalna za naše cjelokupno zdravlje, ali pomaže s kontrolom težine i je važno za kretanje limfna tekućina kroz naše tijelo. Bez obzira na pozornici limfedem, temeljne medicinske uvjete, ili starost, svaki od nas bi trebao imati vježbe plan koji je posebno dizajniran za pomoć u upravljanju limfedem.

Fazama Limfedem

Postoje tri osnovne faze aktivnog i limfedem. The prije limfedem je priznata i dijagnoze, jednostavnije ga je uspješno liječiti i kako bi se izbjegle mnoge od komplikacija.

Važno je biti svjestan da kad ste limfedem, čak u jednom limb, uvijek postoji mogućnost da neki drugi limb se to odraziti na neke novije vrijeme. Ovo "neaktivne" period koji se navode kao čekanja stage. Ona je povezana s nasljednih oblika limfedem.

Vrijeme čekanja Faza

Limfna prijevoz kapacitet je smanjen
Nema vidljivog / opipljiv edem
Subjektivni prigovori su moguće

Faza I

Povratni limfedem

Accumulation of protein-bogata edem fluid
Pitting edem
Oteklina može biti smanjen s uzvisine sama (ne fibrozna)

Faza II

Spontano Irreversible limfedem

Accumulation of protein-bogata edem fluid
Pitting postupno postaje sve teže
Proliferacija vezivnog tkiva (fibrozna)

Faza III

Lymphostatic Elephantiasis

Accumulation of protein-bogata edem fluid
Non-pitting edem
Fibrosis i skleroza (teškim stvrdnjavanje)
Skin promjene (papillomas, hyperkeratosis, itd.)

Faza IV?

Zabilježeni su neki glasovi podigli o Stage 4 classsification za limfedem. Iz mog osobnog iskustva, ja slagati. Obje moje noge su klasificirani kao Stage 3, ali razlika između ta dva je vrlo dramatična.

Faza IV Klasifikacija

Limb je gusto fibrotic i nemoguće je napraviti bilo koju indentation kada se pritisne
Ultrazvučna ispitivanja više ne možete pokupiti čak i krv pulse
Koža postaje krhak i najmanji od bumps uzrokuje ozbiljne, opsežno plače ranu
Hardness od tkiva uzrokuje limb postati ukupno septičku foci za bakterije i stalna cellulitis i sustavne infekcije postaju norma

Jedini tretman za cellulitis je produžen razdoblje IV antibiotike.

Ne postoji mogućnost za liječenje Stage IV. Kompletan fokus je na upravljanje, containment od infekcija i sprečavanje amputacija (ako je uopće moguće).

Limfedem fibrozna

Dugogodišnji limfedem uzrokuje uvjet poznat kao fibrozna. Kao fluid kontinuirano prikuplja u limb, on postaje teško i guste. Sa svakom stadiju limfedem tu je i promjena u tkivima texture a limb.

S jedne stage, tkivo još uvijek je mnogo kao što je normalno tkivo, to je samo zasićena s tekućinom. Kao što se nastavlja i oteklina, kao fluid promjene koje protein-bogatih fluida koji se navode kao lymphorrea, koje unesete u fazi dva. U ovoj fazi, tkivo postaje vrlo slične jedna grožđa (najbolje slike mogu sjetiti). Već ona postaje puno teže za postići antibiotika bakterije i postaje manje osjetljiv na decongestive terapija.

Na tri pozornice, tkiva postati slične jedna od onih starih sintetička kuhinja spužva, one koje postaju hard rock kad su suha. To je vrlo stvarne i ozbiljne sporedni efekt u fazi tri limfedem. Imajući ovu vrstu tkiva povećava potencijalni rizik da uporni i vrlo teško liječiti cellulitis ili lymphangitis.

The denseness u limb zabranjuje antibiotici iz do zaraziti bakterija i često je u mogućnosti da opstane u džepovima fibrotic tkiva. Ti džepovi djelovati kao septička foci i nakon tretmana antibiotik je dovršen, infekcija će se ponovo pojaviti.

Općenito u ovoj fazi, ona će potrajati IV antibiotici kako bi se bavio s bilo koje infekcije oralne antibiotike samo zato što nisu mogli proći ove masovne tvrdih tkiva.

Također, kao fibrozna intensifies vam postati više osjetljiv na duboko venous tromboza (DVT) i druge circulatory problema. Vi svibanj također početi iskustvo neuropatija, kao pritisak u ovom tkiva obloge živaca u limb.

Kasno Termin Komplikacije - fibrozna

Zašto je to tako važno spriječiti, liječiti i kontrolirati fibrozna?

Fibrozna može na kraju uzrokovati vaskularne probleme. Kao tkivo u vašem LE limb i dalje otvrdnuti, to će utjecati na protok krvi i opskrbu. To može dovesti do nekroza.

S kasno-term fibrozna, bakterija naći mnogo mjesta za skrivanje i biti zaštićena. Što više opsežnog i fibrozna je, teže je za antibiotik do bakterija. To dovodi do trajne cellulitus. Na kraju ovog može uzrokovati gangrena i / ili nekroza.

Fibrozna će utjecati na živci. Rezultat će biti znatno povećanje u bol i nemir.
Fibrosis uz cellulitis i kontinuiranog zračenja je implicated u lymphangiosarcoma.

Ako imate limfedem, ona mora biti vaš prioritet da traže tretman i upravljanje Vašim uređajem s ciljem sprečavanja fibrozna.

Limfedem i cellulitis

Bakterijske infekcije

\Akutni cellulitis je jedan od komplikacija i limfedem. Pacijenta svibanj ne biti svjesni da je izvor od etiologije. Ponekad je svibanj biti cut, protiv komaraca napasti, otvorenu ranu, ili druge infekcije u tijelu.

Prvi znak je povećane ili različite kvalitete bolova, uključujući limfedem limb. U bolesnika često se opisuju kao "prehlada-poput simptom ili bol", uključujući limfedem naoružati ili nogu. To je obično slijedi nagli napad od ERYTHEMA (crvenilo, crvene streaks ili blotches) na koji su uključeni limb. The hipertermija (limfedem limb postaje topla, hot) će slijediti i pacijenta svibanj iskustva u zimice i čak NAJVIŠI groznica.

Early intervencije i tretman s antibiotici će riješiti ovaj uvjet (to obično traje minimalno 10 dana tijekom antibiotici). Samo liječnik će moći propisati na antibiotike, dakle, konzultacije s liječnikom je potrebno. Olujno cellulitis svibanj zahtijevaju intravenska antibiotik liječenje i bolničko liječenje. Opet, nadmorska visina od zahvaćeni ekstremitet je važno.

U tom stupnju, bolesnik ne bi smio masaža, limfedem limb, povez, primijenit će se pumpa, trošenje široka elastična rukavima, ili pretjerano vježba. Izbjegavajte je krvni tlak pljuska i crpi krv iz uključenih mišicom. Imajte u limb uzvišeni koliko je god moguće dok se odmara. Nakon što se simptomi rasturati, MLD / CDP tretman bi trebao biti započete.

Kako spriječiti ovu zaraze? Pacijent bi trebao biti oprezni sa svakodnevnim aktivnostima i poduzeti sve mjere predostrožnosti kako bi zaštitili kožu (habanje rukavice kad u vrtu, čišćenje sa deterd, itd..).

Ako je ozljeda na koži se pojavljuje na limfedem limb, to je potrebno da biste očistili ranu s alkoholom ili vodik peroksid i primijeniti Neosporin / Polysporin antibiotska mast. Ako se simptomi napredak, tražiti pažnju od liječnika odmah.

To je stoga vrlo važno kako bi se izbjeglo dobivanje cellulitus kao što dodatno uništava i limfna sustav. Ako je dozvoljeno širiti ili nastaviti, ona može postati sistemski i može dovesti do gangrena, amputacija u limb, ili čak i smrti.

Iako cellulitis je najčešće povezana infekcije koje dolazi s limfedem, važno je shvatiti da nije sve naše infekcije može biti točno zove limfedem limb je imunokompromitirani, svibanj iskustvo i biti osjetljiv na druge infekcije poput erysipelas, impetigo, folliculitis, necrotizing fasciitis, MRSA Methicillin Resistant Staphylococcus aureus, carbuncles zbroji, lymphangitis, cutaneous abscesses, scalded skin syndrome, pa čak i mačka ispočetka groznica . Možemo također biti lakše osjetljiv na sepsa, septicemia, septičku šok, bacteremia, gangrena, lymphadenitis. To je izuzetno važno, dakle, da infekcija biti priznata brzo i pravilan tretman pokrenuo odmah.

Plačući Limpedem

Čireve da drenažu limfna tekućina

Lymphorrhea - Lipedema ranama

Što je Lymphorrhea?


Lymphorrhea je svjetlost jantarne boje-da izlučivanje tekućine iz područja otvorenih kože (rane) na lymphodemous limb. To nije normalno plazme, ali je protein-bogata tvar koja može dovesti do ozbiljnih komplikacija za pacijenta limfedem.

Uzrocima Lymphorrhea

Uzrok lymphorrhea drenaža je bilo koji otvoren prostor ili break u kožu od lymphodemous limb. Bilo koja otvara, bez obzira kako mala, uzrokovat će ovaj fluid za plakati ili za drenažu. Kukci bites, cuts, abrasions, napuklina na koži s dryness, rane ili bilo kojeg tipa, postati izvor za propuštanje ove tekućine.

Lymphorrhea Komplikacije

Postoje dva ozbiljnih komplikacija koje nastaju iz lymphorrhea.

The fluid je prirodni "hrana-source" za bakterije. Open, draining rana postaje ono što je navedena kao foci za ulazak bakterija. To dovodi do cellulitis, lymphangitis, ili erysipelas.

Lymphorrhea je jako oštar u tkivo kože da dođe u kontakt s. Neobrađen rane s ovim drenaža može vrlo brzo postati veliki zurenje rane koje svibanj na kraju dovesti do potrebe za skin grafts.

Komplikacija Limfedem

Infekcija, kao što su cellulitis, lymphangitis, a erysipelas. To je zbog, ne samo da je veliki accumulation of fluid, ali to je dobro dokumentirano da lymphodemous udovi su lokaliziran immunodeficient i protein-bogatih fluida pruža izvrsnu nurturing okolina za bakterije. Ostale infekcije smo više osjetljiv na uključuju impetigo, scalded skin syndrome, i mačka ispočetka groznica.

Odvodni rane koje leak lymphorrea, što je vrlo oštar na okolne kože tkivo i djeluje kao luka za ulazak infekcije.

Povećana bol kao rezultat kompresije je od živaca obično uzrokovane razvojem fibrozna i povećanu izgradnju i tekućine. Pogledajte Lymphedema i Pain Management.

Gubitak funkcija s obzirom na oteklina i limb promjene.

Depresija - psihološku coping kao rezultat od unakaženje i oslabiti djelovanje lymphedema.

Deep venous tromboza, kao rezultat pritiska od oteklina i fibrozna protiv krvne žile. DVT može se dogoditi kao rezultat cellulitis, lymphangitis, i infekcija. See also, thrombophlebitis.

Sepsa i gangrena su mogućnosti kao rezultat od infekcije.

Amputacija moguće je limb
Pleural effusions (tekućina u plućima) svibanj rezultat ako lymphatics u trbuh ili u prsnom košu su previše osvaja poništite pluća šupljine i tekućine.

Skin komplikacija kao što su suhe kože, splitting, plaques i nodules, osjetljivost na gljivične infekcije povezane s limfedem, i bakterijske infekcije.

Kronične, lokalizirane upale

Pain, u rasponu od blage u ranim lymphedema, teškom u kasno-stage limfedem

Limfna rakova, uključujući:

Angiosarcoma
Limfom
Kaposi's Sarcoma
Lymphangiosarcoma (Stewart treves Syndrome)
Cutaneous T-Cell Lymphoma
Cutaneous B-Cell Lymphoma
Pseudolymphomatous Cutaneous Angiosarcoma

See also: Primarni limfedem i rak za raspravu i limfna Opozvan Srednje da limfedem i rak povezan s limfedem.

(Napomena: Ove rakova su rijetki i obično su povezani s dugoročno, netretiran ili nepropisno tretiraju limfedem. Oni se obično javljaju u fazi tri ili četiri, to su vrlo rijetke u fazi dva.)

Skin komplikacija moguća u fazama 3 i 4 obuhvaćaju:

Papillomatosis
Plaques uključujući "cobblestone" koji se pojavljuju ploča
Dermatofibroma
Skin tags
Warts i Verrucas
Mycetoma Skin gljiva
Dermatitis

Mnogi lymphedema pacijenata izvješću povećao problema s psorijaza, ekcemi, crvenilo. Ja sumnjate ovaj svibanj se radi, opet, imunokompromitirani stanje ruka ili noga koje su pogođene lymphedema.

Dokumentirano, ali rijetke, komplikacije u kasnoj fazi također mogu uključivati:

Lymphomatoid Papulosis
Cutis Marmorata
Acroangiodermatitis
Dermatolymphangioadenitis (PLZ)
Papillomatosis Cutis Carcinoides

Oslabiti joint problemi uzrokovani su kombinacija od viška tekućine težinu i stalna upalni proces koji prati limfedem. Kao što smo dobi, mnogi su limfedem pacijenata imaju ukupno koljeno zamjeni, hip zamjeni, zamjeni ili ramenu, a drugi se pojavljuje sindrom carpal tunel i havingcarpal tunel kirurgija ili se pojavljuje rame probleme povezane s limfedem i mora haverotator pljuska kirurgija.

Korisne savjete kako bi spriječio komplikacija Limfedem

Prije svega je da dobijete uputnicu za certificirani lymphedema terapeut, a zatim se u skladu sa svojim tretman program, biti uključeni i proaktivno kao pacijent, naučiti self-masaža, i biti u skladu s bandaging compression sažimanje i nosio haljine.

Održavanje zdrave težine, uživati u zdravoj prehrani uz pravilnu prehranu, vitamine i potrajati.

Držite se koža čisti i dobro moisturized.

Nosite udobnu, loose-uklapanje odjeće.

Rest zahvaćeni ekstremitet u povišen položaj, dok spavanje ili na putovanju (posebno na avione).

Viti compression odjeće (support rukavima, gauntlets, i / ili komprimiranje stockings) i piti mnogo tekućine, kada putuju avionom.

Biti konzervativna kada izravnavanje fingernails ili toenails i izbjeći rezanje, cuticles.

Koristite hypoallergenic sapuni i deterdženti za pranje blaga za sprečavanje alergijske reakcije ili skin irritation.

Izbjegavajte sunburns pomoću širokog spektra krema za sunčanje, SPF najmanje 30.

Izbjegavajte korištenje grijanje jastučići ili vruće obloge na zahvaćeni ekstremitet.

Upotreba električnog britve umjesto lopatice.

Onemogući kukaca bites koristeći učinkovitu kukaca repellant.

Nosite rukavice kada se radi kućanske poslove, u vrtu, ili bilo koje chore gdje možete dobiti nicked ili scratched.

Izbjegavajte medicinskih postupaka koji uključuju puncturing ili stavljanjem viška pritisak na zahvaćeni ud, uključujući i donacije krvi, ubrizgavanje, akupunktura, liposukcija, i mjerenje krvnog tlaka.

Slijedite jedan program vježbanja.

Izbjegavajte naprezanje mišića, što uzrokuje upalu.

Warm Up adekvatno vježbanje prije.

Izbjegavajte snažan protiv pokreta otpora (scrubbing, pritom, povlačenjem).

Koristite limb normalno, ali ne pretjerano.

Izbjegavajte teške lifting mišića ako su deconditioned da spriječi naprezanja.

Pokrenuti nove programe vježbanja postupno i cautiously; limb veličina treba biti praćene.

Ograničiti ili izbjegavati tenis, golf, i racquetball, takve aktivnosti su rizične zbog iznenadne nasilnom potezima.
Odjeća compression haljine za vrijeme vježbe, kućanske poslove, ili yardwork.

Izbjegavajte aktivnosti koje stisnuti u limfna sustav.
Izbjegavajte nošenje bučne kese na koji su uključeni mišicom.
Nakon operacije dojke, upaljača težina proteza je najsigurnije zbog pritiska na gornji obod na koštani čvorovi.
Izbjegavajte odjeću s zbijeno rukav i gležanj bendova.
Odjeća i nakit gledati na prirodan arm ako imate ili ste na rizik od mišica limfedem.
Donje rublje (ispod haljine) ne bi trebalo svezati ili ostaviti maraka.

Izbjegavajte krvnog tlaka cuffs i intravenska primjena lijekova koji su uključeni u arm.

Pogledajte odmah svom liječniku na prvi znak infekcije (npr. crvenilo, irritation, topline)
Pogledajte naše stranice o tome kako spriječiti lymphedema i smjernice o lymphedema za savjete o tome kako smanjiti ili odgoditi lymphedema i njegove učinke.

See also: Kako da spriječe pogreške u svom Medical Care

Mentalno stepa Limfedem

Mala je rekao o utječe na psihičko i limfedem, bez obzira na duboku utjecaj na osobu koja se bavi.

Limfedem može uzrokovati izraženu socijalnu inhibitions, jer se samo svjesni, može izazvati depresiju, pogođenost, unakaženja, osjećaja beznađa i nemoch. Vi često prolaze kroz strašan stil života mijenja i stil bezvrijedan i beskoristan. To može uzrokovati seksualne disfunkcije kao i muških i ženskih limfedem pacijenata može steći genitalija limfedem.

Vi proći kroz razdoblja bori s osjećajem poniženja, očaj i možete doživjeti užasan bol.

Vi također proći kroz mnogo gnjeva. Ljutnja i zašto si ovo, zašto medicinski svijet tako malo zna o tom stanju, a ponekad se čini da malo bilo stalo.

Za pacijentima raka, njegov bračni utjecaj. Dok su se bave raka, utječe na njegove strane, da li ćete živjeti, utječe od zračenja i chemo… sada sve nagli vaše tijelo počinje oteklina izvan kontrole. Što se zbiva???

Ako ćete kroz ove emocije, nemojte se bojati da će vaš liječnik zna. Svibanj Vi trebate profesionalnu pomoć da se kroz ovaj. Vi svibanj također pronaći puno udobnosti i ohrabrenje u pridruživanje support group. Kontakt Nacionalne zaklade Lymphedema vidjeti ako postoji jedan u vašem području.

Ako nema podršku grupama u vašem području, svibanj isto tako biti zainteresirana za učenje kako započeti limfedem support group.

Vi svibanj također žele pridružiti online podršku grupe. Postoji nekoliko spominje u naš sajt. Kao član, ja osobno, nisam našao na predivnoj i podršku obitelji, kolege limfedem ljudi. Ne znam samo koliko moje nove obitelji znači da je došao do mene i koliko sam dobio / la kao dio ove grupe.

Tu je NADE…… .. i ti nisu same!

Pogledajte: Vaše emocije i samouprave slike s Limfedem

Sindromi povezane s Limfedem

Aagenaes Syndrome; Aarskog Syndrome; Alpha Galactosidase B Deficiency; Atrial Septal defect; Avasthey Roy sindrom; Campomelia Cumming Syndrome; kolestaza sindrom; kongenitalnih poremećaja u Glycosylation Tip 1B; kongenitalnih se povlači; Distichiasis; displazija Anhidrotic Immunodeficiency Oledaid; Ectodermal displazija Hypohidrotic imuni Deficiency; Fabry's Bolesti; Figueroa Syndrome; Hennekam Lymphangiectasia; crijevna LymphangiectasiaHypoparathyroidism; Hypotrichosis Lymphedema; idiopatski Hydrops Fetalis; Jekens Syndrome; Kasabach Merritt Syndrome; Klinefelter Syndrome; Lissencephaly Syndrome; Maffuccis Syndrome; Melkersson Rosenthal Syndrome; Micropehaly Chorioretinopathy Syndrome; Nevo Syndrome; Noonan's Syndrome; Osteopetrosis Ectodermal ; Plućna Lymphagiectasia; Peho Syndrome; Prolidase Deficiency; Ptosis Syndrome; plućna Cystic Lymphangiectasis; Oštro Aagenaes Syndrome; Stewart Treves Syndrome; Swyer Syndrome; Trisomy 10; Trisomy 13; Trisomy 18; Trisomy 21; Trisomy 22; Trisomy Poremećaji; Turner Syndrome; Von Recklinghausen Neurofibromatosis; yellow_nail_syndromeLipedema; Omphalocele III; Reflex suosjećajan Dystrophy (RSD); German Syndrome

Sindroma povezana s Limfna displazija daje kratki pregled većinu tih uvjeta. Za daljnje informacije, molimo da konsultujete pojedinačne stranice povezane iznad.

Uvjetima koji SVIBANJ s LIMFEDEM

Castleman bolest; Cystic hygroma; Klippel Trenaunay Weber Syndrome; Lipedema; Lymphangiomatosis; Lymphoceles; Lymphadenopathy; Lymphangiomas; Limfna malformacije; Prader-Williams Syndrome; amnionska Band Syndrome; Hidradenitis Suppurativa; registar bolesnika, Panniculitis; Lymphangioleiomyomatosis (LAM); Omphalocele III; Phelan - McDermid Syndrome - 22q13 brisanje; Lipoma i LipomasLymphadenitis

Ispod je popis zdravstvenih uvjetima da uzrokuje ili se bave sa edem:

Uzrocima Edem

Predmenstrualni sindrom, trudnoća, Heart failure; Bubreg uvjetima; Glomerulonephritis; Nephrotic syndrome; zatajenja bubrega; Liver stanje; od ciroza jetre; Varicose vene; protein deficiency (tip zdravim dodacima prehrani deficiency); štitnjaču stanje; Neki lijekovi; kapilara leak Syndrome natečen Hand Sindrom Thrombophlebitis Venous Ujedinjavanje Kronični Venous nedostatnost

Edem kao komplikacija

Aortalni coarctation; Cor pulmonale; Exfoliative dermatitis; Hodgkinova bolest; Pericarditis; Post-Thrombotic Syndrome

Edem kao simptom

Akutne reumatske groznica; Angioedema; Anaphylaxis; aortalni coarctation; kardiomiopatija; Kronični zatajenja bubrega; ciroza jetre u; zajedničku migrene; eklampsija; Edem; Glomerular bolesti; Glomerulonephritis; Goodpasture sindrom; Hemolytic bolest od novorođenčad; Hemolytic uremic syndrome; Hepatitis; Hodgkinova Bolesti, karcinom jetre; Nephritis; Nephrotic syndrome; Polyarteritis nodosa; preeklampsija; predmenstrualni sindrom, ciroza Primarna bilijarnog; ventil plućna stenoza; restriktivna kardiomiopatija; reumatske groznica; Trichinosis; Vitamin E deficiency Dijabetes

UVJETI se odnose na limfna SUSTAV

Kawasaki bolest; Duncan's Syndrome; limfoproliferativne Poremećaji; Toxoplasmosis; Sarcoidosis; Mononukleoza; Lymphogranuloma venerum, Lyme bolesti; Cutaneous Anthrax, Acrodermatitis

Sada možete prevesti bilo koju stranicu na našoj web stranici pomoću Google translator na našu početnu stranicu:

Lymphedema People

http://www.lymphedemapeople.com

Pat O'Connor
Osnivač i Izvršnog Administrator